Vera Kekić po treći put predstavila svoju umjetnost na Tenerifima

Magistar likovnih umjetnosti, slikar i grafičar iz Trebinja Vera Kekić predstavila se sa tri slike na 26. Evropskom umjetničkom simpozijumu savremene umjetnosti, koji je održan na Tenerifima.

Tema ovogodišnjeg umjetničkog skupa i umjetničkog istraživanja je „111 Elysian Fields“.  Elizejska polja (starogrčki Ἠλύσιον πεδίον – Ēlýsion pedíon) je varijanta raja iz grčke mitologije. Elizejska polja su zemlja savršene sreće na obalama okeana, ostrva blaženstva. U djelima starijiih autora, samo oni koje su bogovi naročito voljeli, mogli su dospjeti do Elizijuma i postati besmrtni.

Danas se smatra da ovim rajskim opisima pripadaju upravo Kanarska ostrva / Tenerifi.

Osim prezentacija umjetnika, njihovog ličnog umjetničkog i vizuelnog izraza iz oblasti slikarstva, kao i predstavljanja kultura zemalja iz kojih su došli, Kekićeva se predstavila sa tri slike „Love Way“ 1,2,3, rađene kombinovanom tehnikom na platnu, dimenzija 60×60 centimetara, koje su nastale na ovom veoma zanimljivom međunarodnom simpozijumu savremene umjetnosti.

U okviru simpozijuma, na kome su učestvovali eminentni njemački i austrijski umjetnici, kao i umjetnici iz Italije, Slovačke i Egipta, organizovane su istraživačke ekskurzije koje su umjetnicima poslužile kao inspiracija za stvaranje novih umjetničkih djela.

Simpozijum su organizovali European Artists Association / EAA, Udruženje Evropskih Umjetnika/, čije je sjedište u Njemačkoj, u saradnji sa 111 – Gröbl Group iz Austrije, čiji je Kekićeva član.

Did you like this? Share it!

0 comments on “Vera Kekić po treći put predstavila svoju umjetnost na Tenerifima

Comments are closed.