Trebinjska slikarka Vera Kekić učesnik međunarodnog simpozijuma u Španiji

Magistar likovnih umjetnosti, slikar i grafičar Vera Kekić iz Trebinja učestvovala je na 9. Međunarodnom umjetničkom simpozijumu “IX Meeting Art Almunecar – Granada, Espana“, koji je održan u Almunecaru – Granada u Španiji, u organizaciji vlade grada Almunecar i istaknutog španskog umjetnika Paco Ariza Ollera.

Na simpozijumu je učestvovalo 15 eminentnih umjetnika sa tri kontinenta, iz osam država  Republike Srpske-BiH, Egipta, Srbije, Čilea, Rusije, Mađarske, Italije i Španije.

U okviru simpozijuma organizovane su i edukativne posjete značajnim kulturno–istorijskim spomenicima i znamenitostima Almunecara i Granade (Alhambra), posjete muzejima i galerijama u toj oblasti, kao i Muzeju Pabla Picassa i njegovoj rodnoj kući u Malagi.  

Po završetku simpozijuma, osim prezentacija umjetnika, njihovog ličnog umjetničkog i vizuelnog izraza iz oblasti slikarstva, kao i predstavljanja kultura zemalja iz kojih dolaze, održana je i kolektivna izložba radova umjetnika učesnika simpozijuma zajedno sa radovima eminentnim španskim umjetnicima.  

Umjetnička djela nastalih na tom sazivu ostaju kao trajna kolekcija u fundusu galerije grada Almunecara, kao i luksuznim hotelima tog grada, koji su bili jedni od sponzora ovog značajnog međunarodnog umjetničkog događaja. 

Did you like this? Share it!

0 comments on “Trebinjska slikarka Vera Kekić učesnik međunarodnog simpozijuma u Španiji

Comments are closed.