„LJUBAV“ Vere Kekić pred publikom Praga

Akademska slikarka, mr Vera Kekić iz Trebinja, početkom novembra ove godine, priredila je u praškoj galeriji „SUJB“ izložbu slika pod nazivom „LOVE – LjUBAV“, i time je svoju umjetnost predstavila publici glavnog grada Republike Češke.

Njena dvadeseta samostalna izložba se dogodila u gradu koji je sam po sebi galerija i koji u svakom momentu vrvi kulturnim događajima vrlo prestižnih dimenzija.

Posjetioci će u narednih mjesec dana imati priliku da vide dvadeset i dva rada od kojih mnogi čine parove. Slike su rađene kombinovanom tehnikom, a kako jedan posjetilac reče: ovo je vatromet boja, neizmjerno sam zadovoljan.

„Slike Vere Kekić su neprestana priča o ljubavi, međusobnom prožimanju, i komunikaciji među ljudima. Svoju „poeziju“ ispisuje bojom, nastoji povezati naizgled nespojivo koristeći pritom pretežno jasno crvenu – kao simbol ženskog i sito plavu – kao simbol muškog elementa,.

Slike su pune dijaloga u kojima iskri i očituje se dominacija jednog elementa, ali već u sljedećem momentu situacija se mijenja. Slike sugerišu eksploziju emocija, uspostavljanja dijaloga, pa sve do čisto erotskih poruka. Iako u suprotnosti, crvena s plavom, postepeno nalazi svoj smiraj u ljubičastim tonovima.

Bijelom bojom Vera Kekić označava ljubav dajući joj tako karakter opuštanja postignutog skladnosću, simboliku čistoće i otvorenosti, odanosti. Vera Kekić bijelu, kao simbol ljubavi, izdiže na pijedastal neoskrnavljenosti i ne dovodi je u pitanje.“, navela je Zvjezdana Marković na otvaranju izložbe u Pragu.

Ova zložba, kao i mnoge do sada održane izložbe i druge kulturne aktivnosti u Pragu, kojima se želi prezentovati kultura i umjetnost naših prostora, rezultat su profesionalnog angažmana menadžera umjetnosti Zvjezdane Marković, kao i porodica Sparavalo i Maksimović.

Did you like this? Share it!

0 comments on “„LJUBAV“ Vere Kekić pred publikom Praga

Comments are closed.