Vera Kekić učestvovala na “European Artists Symposium-u” u Essenu

U organizaciji Udruženja evropskih umjetnika, “European Artists Association“ (EAA) od 12. do 26. avgusta 2012. godine, u Essenu (Njemačka) održan je jubilarni 20. Evropski umjetnički simpozijum “European Artists Symposium”, na kome je učestvovalo oko 40 eminentnih umjetnika iz svih krajeva svijeta., a našu zemlju predstavila je mr Vera Kekić, akademski slikar i grafičar iz Trebinja.

Tema ovogodišnjeg simpozija bila je „Chronos & Kairos“ – preuzeta iz grcke mitologije, dok je tema konferencije: „Kulturna raznolikost u umjetnosti i njena prezentacija“. Tokom simpozijuma umjetnici su se takođe predstavili sa ličnim, umjetničkim prezentacijama vezanim za svoj rad, ujedno predstavljajuci zemlju i kulturu iz koje dolaze.

U okviru simpozijuma,pored konferencije i prezentacija umjetnika, održane su i likovne radionice, kao i edukativne posjete muzejima u Dizeldorfu i Paderbornu, u kojima su u “Noći otvorenih Muzeja”, učestvovali i članovi ovog prestižnog udruženja. Tokom simpozijuma, istaknut je i rad na humanitarnoj izložbi „Art20“, značajnoj međunarodnoj izložbi minijatura, koja je ove godine predstavljena i u Trebinju, u Muzeju Hercegovine, u okviru „Trebinjskih ljetnjih svečanosti“, a koju je u svom gradu organizovala naša umjetnica Vera Kekić, članica “European Artists Association“. Po završetku simpozijuma, održana je i zajednička, kolektivna izložba djela nastalih na tom sazivu u kojem su se umjetnici predstavili sa po 3 svoja rada. Izložba je otvorena u velikom prostoru Haus am Turm u Essen / Werdenu, gdje je ujedno po prvi put održana je i Evropska umjetnička konferencija, na kojoj su učestvovali eminentni umjetnici, kustosi i istoričari umjetnosti iz SAD, Velike Britanije, Holandije i Njemačke.

Did you like this? Share it!

0 comments on “Vera Kekić učestvovala na “European Artists Symposium-u” u Essenu

Comments are closed.